Bio Fresh

Delektowanie się smakiem zdrowych posiłków jest możliwe dzięki świeżym produktom, pełnym witamin, składników mineralnych i mikroelementów niezbędnych dla naszego organizmu. Świeże pożywienie zapewnia energię, wzmacnia układ odpornościowy, poprawia metabolizm jak również wprawia nas w dobry nastrój. Dlatego ważne jest nie tylko kupowanie świeżej żywności, lecz również zapewnienie jej odpowiednich warunków przechowywania w naszym domu. W tym celu Liebherr stworzył dodatkową strefę temperatury BioFresh, w której wiele produktów zachowuje zdrowe witaminy, aromat i apetyczny wygląd znacznie dłużej niż w tradycyjnych chłodziarkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii, temperatura utrzymuje się na poziomie nieco powyżej 0°C.

biofresh_beleuchtu_ikb.jpg
biofresh_special_titel.jpg
3_biofresh-safes_01_e.jpg

Każda z szuflad może być wykorzystana zgodnie z naszymi potrzebami: jako HydroSafe z wysoką wilgotnością powietrza, lub jako DrySafe z niską wilgotnością powietrza. Technologia BioFresh-Plus zapewnia większą elastyczność i kontrolę klimatu w którym przechowuje się produkty. Dzięki niezależnemu systemowi elektronicznemu, temperaturę w górnej szufladzie można ustawić w zakresie od -2°C (dla ryb) do +6°C (dla owoców tropikalnych).


________________________________________________________________________________




Poczuj pełnię świeżości dzięki innowacyjnej komorze BioFresh !

 

 WITAMINA 

FUNKCJA

ŹRÓDŁO

 PRZECHOWYWANIE 

   Witamina A    wzmacnia układ odpornościowy, wpływa
pozytywnie na wzrok, wzmacnia zęby
i wspomaga wzrost dzieci 
marchew, kapusta, koperek, szpinak,
roszponka, brokuły,
morela, melon 
np. marchewki
Pojemnik na warzywa: 50 dni
Szuflada HydroSafe: 80 dni 
  Witamina B2     jest źródłem zdrowej skóry,
  chroni komórki nerwowe, jest ważna dla wzroku,   
zwiększa
dostawy energii do komórek
żółta papryka, kapusta, brokuły,
awokado, grzyby, borowiki
np. grzyby
Pojemnik na warzywa: 3 dni
Szuflada HydroSafe: 7 dni
   Witamina B5     wspomaga wzrost włosów i zachowuje ich kolor,
pomaga 
przywrócić spokój umysłu,
zapobiega infekcjom
truskawki, czarne porzeczki, morele,
kalafior, brokuły
np. truskawki
Pojemnik na warzywa: 3 dni
Szuflada HydroSafe: 7 dni
   Witamina B6     uaktywnia system immunologiczny, wspiera
działanie układu nerwowego, wzmacnia odporność,
pomaga redukować stres oraz utrzymuje
w dobrej kondycji mięśnie i tkankę łączną
fasola, szpinak, ziemniaki, brokuły np. brokuły
Pojemnik na warzywa: 5 dni
Szuflada HydroSafe: 13 dni
   Witamina C    wzmacnia odporność, zwiększa produkcję
kolagenu utrzymując
zdrowy wygląd skóry,
wspomaga regenerację komórek i wpływa
na dobre samopoczucie
  groszek kalarepa, karczochy, szparagi,  
papryka, cebula, kapusta, maliny
np. maliny
Pojemnik na warzywa: 1 dzień
Szuflada HydroSafe: 3 dni
   Witamina E     przeciwdziała procesom starzenia się,
wzmacnia system immunologiczny,
hamuje tworzenie się osadów
w naczyniach krwionośnych
koperek, papryka, brukselka, pomidory,
biała fasola, 
szparagi, sałata
np. sałata
Pojemnik na warzywa: 5 dni
Szuflada HydroSafe: 13 dni
   Witamina K    zapewnia witalność, wzmacnia
strukturę kości, wspomaga 
prawidłową przemianę węglowodanów
cykoria, marchew, brukselka, sałata,
kalafior, groszek, 
brokuły
np. groszek
Pojemnik na warzywa: 7 dni
Szuflada HydroSafe: 14 dni