MEDIA

biofresh_special_titel.jpg

INNOWACYJNA TECHNOLOGIA BIOFRESH

Wspólne gotowanie z rodziną czy przyjaciółmi to nowoczesny trend we współczesnych kuchniach. Delektowanie się smakiem zdrowych posiłków jest możliwe dzięki świeżym produktom, pełnym witamin, składników mineralnych i mikroelementów niezbędnych dla naszego organizmu. Świeże pożywienie zapewnia energię, wzmacnia układ odpornościowy, poprawia metabolizm jak również wprawia nas w dobry nastrój. Im świeższy jest produkt podczas przygotowywania, tym więcej cennych wartości dostarcza. Dlatego ważne jest nie tylko kupowanie świeżych produktów, lecz również zapewnienie im odpowiedniego przechowywania w domu. Nie wszystkie rodzaje produktów wymagają jednakowej temperatury przechowywania czy wilgotności powietrza. Dlatego Liebherr stworzył dodatkową strefę temperatury BioFresh, w której wiele produktów zachowuje swoją świeżość znacznie dłużej niż w tradycyjnych chłodziarkach. Wymaga to utrzymania temperatury na poziomie 0°C i idealnej wilgotności powietrza. Przykładowo, owoce i warzywa pozostają świeże w warunkach zwiększonej wilgotności, z kolei niska wilgotność powietrza przeznaczona jest do przechowywania mięsa, ryb i produktów mlecznych. Dzięki strefie BioFresh produkty nie tylko utrzymują świeży wygląd oraz smak, lecz przede wszystkim na dłużej zachowują cenne witaminy i minerały.


 

wędlina jabłko zielone ryba owoce_tropikalne_-_kopia.jpg

 



W strefie BioFresh produkty zachowują zdrowe witaminy, aromat i apetyczny wygląd znacznie dłużej niż w tradycyjnych chłodziarkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych technologii, temperatura utrzymuje się na poziomie nieco powyżej 0°C. Każda z szuflad może być wykorzystana zgodnie z naszymi potrzebami: jako HydroSafe z wysoką wilgotnością powietrza, lub jako DrySafe z niską wilgotnością powietrza.

 

Technologia BioFresh-Plus zapewnia większą elastyczność i kontrolę klimatu w którym przechowuje się produkty. Dzięki niezależnemu systemowi elektronicznemu, temperaturę w górnej szufladzie można ustawić w zakresie od -2°C (dla ryb) do +6°C (dla owoców tropikalnych). Przy odpowiedniej temperaturze i idealnej wilgotności powietrza, produkty przechowywane w BioFresh-Plus zachowują zdrowe witaminy, aromat i apetyczny wygląd znacznie dłużej niż w tradycyjnej chłodziarce.

 

18 / 05 / 2015