Wine

wine-1.jpg
wine-5.jpg
wine2.jpg

Zarówno w procesie produkcji jak i podczas leżakowania czy spożywania wina, kluczową rolę odgrywa prawidłowa temperatura. Tylko idealne warunki pozwolą wydobyć z dobrego wina szlachetny smak i zachować na dłużej jego walory. Firma Liebherr oferuje perfekcyjne rozwiązania gwarantujące prawidłowy klimat zarówno dla długotrwałego przechowywania jak i szybkiego schładzania win.
 
 

Urządzenia z serii Vinidor są wyjątkowo wszechstronne - w zależności od wielkości urządzenia, wina składowane są w dwóch lub trzech strefach, z niezależną od siebie regulacją temperatury w zakresie +5 °C do +20 °C. W ten sposób, w urządzeniu z trzema komorami możliwe jest jednoczesne przechowywanie czerwonych i białych win oraz szampanów. Winiarki Vinidor oferują optymalne warunki również dla długotrwałego przechowywania win.
 
 

Winiarki Vinothek ze strefami temperatur są idealnym rozwiązaniem pozwalającym na przechowywanie rożnego rodzaju win w temperaturach odpowiednich do spożycia. Przez zastosowanie innowacyjnych technologii zapewniono prawidłowy rozkład temperatury we wnętrzu. Przykładowo, czerwone wina można przechowywać w górnej części winiarki w temperaturze +18°C. Dolna część, w której temperatura wynosi +5°C stwarza świetny klimat do przechowywania szampanów. Środkowy obszar winiarki przeznaczony jest na białe wina.
 
 

Chłodziarki do długotrwałego przechowywania win z linii GrandCru oraz Vinothek stwarzają warunki zbliżone do klimatu piwnic. Są zatem idealnym rozwiązaniem zarówno w przypadku długotrwałego przechowywania jak i składowania dużych ilości win - zawsze zapewniając temperaturę idealną do serwowania. Temperaturę można swobodnie regulować w zakresie od +5 °C do +20 °C, w zależności od potrzeb. Utrzymuje się ona na stabilnym poziomie w całym wnętrzu urządzenia.